15 Kasım 2011 Salı

NBA'de yine anlaşma sağlanamadı.


















Bilindiği gibi takım sahipleri ve oyuncular arasında gelir paylaşımı konusunda bir türlü uzlaşma sağlanamamasından ötürü NBA'de 2011-2012 sezonu bir türlü başlayamadı. Son olarak NBA patronu David Stern'ün twitter aracılığıyla duyurduğu, sezonun 15 Aralık'ta başlamasını öngören anlaşmayı oyuncuların kabul etmemesiyle birlikte bu sene NBA'in oynanmama ihtimali bir hayli artmış oldu.

NBA lokavtında 14 Kasım günü en kritik günlerden biriydi. İlk olarak NBA yönetimi, ligin resmi twitter hesabından (twitter.com/NBA) takipçilerin sorularını yanıtladı, ardından David Stern, oyuncular kabul ettiği takdirde ligin 15 Aralık’ta başlamasını sağlayacak anlaşmayı kamuoyuyla paylaştı. (http://t.co/bjYZ51Wz)

Anlaşmanın kilit noktalarına bir göz atacak olursak:

- Takım sahipleri ve oyuncular gelirleri 50% - 50% bölüşecekler. ( Geçtiğimiz sezon gelir paylaşımı 57% - 43% oyuncular lehineydi, takım sahipleri sezon başı oyunculara 47% teklif etti, daha sonra bu tekliflerini 50%’ye çıkardı, oyuncular ise 53%’den aşağısını kabul etmeyeceklerini duyurdu.)

- Lüks vergisi ilk iki yıl değişmeyecek. 3. yıldan itibaren takımlar, harcama sınırını aşması durumunda, ekstra harcamaları için harcamanın 1.5 katı ekstra vergi ödeyecek, lüks vergisinin katsayısı her 5 milyonluk dilim için 1.75, 2.50, 2.75, 3.25 şeklinde artacak.

- Takımlar ilk 2 yıl harcama sınırının 85%’ını, ilerleyen yıllarda da 90%’ını harcamak zorunda olacak. (Bu oran eskiden 75%’ti.)


Son teklifin yayınlanmasından sonra bütün gözler oyuncular sendikasına çevrildi fakat dört saat süren toplantının ardından herkesi hayal kırıklığına uğratan açıklama geldi ve oyuncular teklifi reddettiklerini açıkladı. Bu da NBA 2011-2012 sezonunun oynanmasının imkansıza yakın olduğu anlamına geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder